Damplein Middelburg Klein Italië tijdens Giro

damplein

Operaklanken in het Dok, Venetiaanse steltlopers, een Italiaanse kunst- en cultuurmarkt, gondels, Fiatjes 500 en Vespa’s, Italiaans eten en drinken. Het Damplein is in aanloop naar de Giro twee dagen lang ‘Klein Italië’.

Het Damplein is in de aanloop naar de etappe Amsterdam-Middelburg het hart van de Girofestiviteiten. Als voorproefje hadden de uitbaters van Italiaans restaurant La Piccola Italia zich gehuld in passende kledij. In een koetsje en vergezeld van een violiste werd een rondje Damplein gedaan. Wethouder Albert de Vries mocht vervolgens aan de gevel van het restaurant het affiche van de evenementen onthullen. Het plein zal in de dagen voor de Giro autovrij zijn. Op het plein komen terrassen en kramen.

Naast de Graanbeurs wordt het podium van de Scala in Milaan nagebouwd. In het Hendrikdok liggen gondels. Op vrijdagavond 7 mei geeft operazangeres Lizet van Beek een concert vanaf het water. Er zullen die twee dagen doorlopend voorstellingen zijn. Van theater door Teatro Pavana tot het voorlezen van het oorspronkelijk verhaal van Pinocchio door Joe Baele in het Emmaparkje tussen het plein en het dok.

Het Scalapodium wordt zaterdag 8 mei ook gebruikt voor de prijsuitreiking van de toertocht. Die dag zijn er een dansparade, Italiaanse markt en opnieuw veel optredens. Close-act, een steltlopersgroep in Venetiaanse stijl, aangevuld met muzikanten en andere spelers sluit twee dagen Klein Italië af.

Op maandag 10 mei zijn de hele dag evenementen op de Markt. De Girofeestweek wordt afgesloten met optredens van onder anderen Bettie Serveert en Racoon.

Zie ook: www.bellafesta.nl en www.giromiddelburg.nl

Bron: BNDeStem.nl

Lees ook:Armstrong geen favoriet in Giro
Lees ook:Nederland klaar voor Giro d’Italia!
Lees ook:Italië oefent tegen Mexico
Lees ook:Giro d’Italia naar Middelburg
Lees ook:Cavendish niet in Ronde van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.