Raad Rhenen wil andere route Ronde van Italië

Ronde van ItalieDe gemeenteraad van Rhenen heeft dinsdagavond een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen “al het mogelijke te doen de route van de Giro niet door de kern van Achterberg te laten lopen.”

De Ronde van Italië (Giro d’Italia) komt op zondag 9 mei dwars door de gemeente Rhenen. Burgemeester Van Oostrum wil het signaal doorgeven, maar denkt dat een en ander al vastligt. Hij wil niet te ver gaan omdat de ronde anders helemaal niet meer door Rhenen gaat, en dat vindt hij een gemiste kans qua promotie. De wielrenners gaan in ieder geval vlak langs de hervormde kerk in Elst (Utrecht). De motie van de VVD werd gesteund door CDA, SGP en Rhenens Belang. (Refdag.nl)

Lees ook:Ronde van Italië 2011 passeert Etna twee keer
Lees ook:Nederland klaar voor Giro d’Italia!
Lees ook:Cavendish niet in Ronde van Italië
Lees ook:Astana rijdt toch de Giro
Lees ook:De Heuvelrug kleurt groen-wit-rood-roze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.