7-jarige meisje zwemt Straat van Messina over

Een 7-jarig jong Siciliaans meisje werd vrijdag de jongste persoon ooit die de Straat van Messina overzwom.

Gaia Cautela had slechts 42 minuten en 15 seconden nodig om het 3,5 km lange water dat Sicilië van het vasteland scheidt te doorkruisen. Haar 10-jaar oude zus Asia zwom met haar mee en verbrak een eerder record van de vrouwelijke schoolslag met een tijd van 40 minuten en 11 seconden. Gaia’s record verbrak het record van 27 juli door de 8-jarige Rosolino Cannio, die de straat overzwom in 58 minuten.

Op 16 juli, doorkruiste de 11-jarige Italiaanse Ilenia Andaloro het water in 40 minuten en 33 seconden. De tweede snelste vrouwelijke zwemster ooit. Andaloro was het tweede 11-jarige meisje die de straat overzwom na de Indische Chawi Madan, die in 1995 heen en weer zwom in slechts twee uur tijd. De snelste vrouw ooit die de Straat van Messina overzwom was de 20-jarige Nelda Abbruzzini, met een tijd van 34 minuten en 4 seconden in 1991.

De straat werd voor het eerst overzwommen in 1930 en is sindsdien een doel voor de top van open water zwemmers. Recentelijk nog doorkruisten mensen met diabetes en andere ziekten het water. In 2007 zwom een man uit Venetië in 72 minuten de straat over om zijn dubbele bypass te vieren. En een Napolitaan wiens been was geamputeerd, zwom in anderhalf uur over met slechts een been.

Bron: Life in Itay, 14 augustus

Lees ook:Lorenzo op pole in Italië
Lees ook:Menchov slaat dubbelslag in Ronde van Italië
Lees ook:Italië: Meisje (10) levend onder puin vandaan gehaald
Lees ook:Sarah Scazzi (15) misbruikt en vermoord door oom
Lees ook:Dit weekend: 80ste Grand Prix Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.