Milan naar Champions League, Zlatan topscorer

Op de laatste speeldag in de Serie A heeft AC Milan zich verzekerd van een rechtstreeks ticket voor de Champions League. Torino zakt alsnog. Zlatan Ibrahimovic is topschutter.

Pato en Kaka scoorden er elk eentje voor. Pas in de tweede helft weliswaar, maar zo won Milan met 0-2 van Fiorentina. Gevolg: de Milanezen rechtstreeks geplaatst voor de CL en Fiorentina veroordeeld tot de laatste voorronde, waar het o.a. Anderlecht kan treffen.

Kampioen Inter won met 4-3 tegen Atalanta. Niet belangrijk, behalve dan dat twee van de doelpunten gescoord werden door Zlatan Ibrahimovic. Met 25 goals in het totaal is hij topschutter geworden in de Serie A.

Ook voor de degradatie was deze laatste speeldag nog van belang. Torino verloor met 3-2 bij AS Roma en verhuist naar de Serie B. Lecce en Regina wisten eerder al dat ze degraderen.

Met deze laatste speeldag in Italië kwam er ook een einde aan de carrière van drie wereldtoppers. Pavel Nedved (Juventus), Paola Maldini (AC Milan) en Luis Figo (Inter) hebben er een punt achter gezet.

Bron: Extravoetbal.be

Lees ook:Zlatan ‘Speler van het jaar’ in Italië
Lees ook:Van der Vaart naar Italië
Lees ook:Ibrahimovic mist Italië
Lees ook:Ibrahimovic wil weg bij Inter
Lees ook:Ibrahimovic blijft bij Inter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.