Na priestervoetbal nu ook priesterbasketbal

year-eleven.blogspot.com)Een priestercup voor voetballende seminaristen was er al. Maar nu beginnen de geestelijken ook met een basketbalcompetitie. Op veler verzoek van priesterstudenten die wel graag sporten, maar niet graag voetballen. De priestercompetitie wordt georganiseerd door de Italiaanse sportbond in samenwerking met de Pauselijke Raad voor de Leken. Al 100 sporters uit 24 landen hebben zich aangemeld voor de zogenaamde 'Clericus Cup Basket'. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op het kerkelijke sportterrein 'Oratorio San Pietro' in Rome, vlakbij het Vaticaan. Deze match gaat tussen de seminaries 'Mater Ecllesia' en 'Redemptoris Mater'. Altijd spannend. Deo volente.

Lees ook:Lid Calabrische maffia Pietro Criaco opgepakt
Lees ook:Voetbal: Italië wint zonder te spelen
Lees ook:Weer Camorra-lid opgepakt in Spanje
Lees ook:Inquisitie-expositie in Rome
Lees ook:Italië door naar finale Fed Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.