Al vijf Italiaanse tennissers geschorst vanwege gokken

abcnews.go.com)Nu de Italiaanse tennissers weinig opzienbarende resultaten halen, proberen ze blijkbaar op een andere manier wat bij te verdienen. Ze gokken op tenniswedstrijden. En soms op wedstrijden van zichzelf. Vooralsnog heeft dit heeft vijf tennissers uit Italië weinig meer opgeleverd dan een schorsing van de vakbond van tennisprofs (ATP).

Op 1 maart werd bekend dat Federico Luzzi werd geschorst vanwege gokken. De nummer 139 van de wereld gokte op 835 wedstrijden, waaronder eentje van zichzelf. Voor drie euro gokte hij dat hij zou wonnen. Het enige dat hij 'won', was een schorsing.

Eerder werden zijn landgenoten Giorgio Galimberti, Potito Starace, Daniele Bracciali en Alessio Di Mauro al geschorst vanwege gokken. De Italiaanse tennisbond lijkt daarmee het grootste slachtoffer van het nieuwe beleid van de ATP. Nadat Nikolai Davidenko op een vreemde manier verloor en later bleek dat er op zijn partij tien keer meer was ingezet dan normaal, kondigde de tennisvakbond harde maatregelen aan tegen tennissers die gokken. De maatregelen waren in Italië blijkbaar nog niet echt doorgedrongen.

Lees ook:Danilo di Luca voor twee jaar geschorst
Lees ook:Italië wil harde aanpak racisme voetbal
Lees ook:Valverde twee jaar voor doping
Lees ook:Adrian Mutu geschorst na gebruik verboden middel
Lees ook:Berlusconi schorst cartoonist na spotprent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.