Cipollini terug in het peloton

Vlak voor zijn 41e verjaardag is Mario Cipollini weer gestart in een professionele wielerkoers. De voormalige sprintkanon en wereldkampioen startte zondag in de Ronde van Californië. Niet zozeer om te winnen of om geld te verdienen, maar om te investeren in de wielerploeg die hij wil gaan managen, zo meldt de Volkskrant.

www.metrotime.be)Dat hij een belastingaanslag heeft gekregen van 1,1 miljoen omdat hij Monaco als residentie opgaf terwijl hij toch vooral in Italië verbleef, is volgens mooie Mario niet de reden dat hij weer is begonnen met koersen. Al helpt de 680 duizend euro gage die hij van zijn ploeg Rock Racing krijgt vast wel. Maar geld heeft Cipollini niet nodig. Hij gaat nog even fietsen, om later Rock Racing te kunnen gaan leiden.

In Europa zullen zijn fans van vroeger hem niet zien. Hij rijdt alleen in de Verenigde Staten. Eenmaal weer terug in Europa – Monaco? – zal hij het beleid van Rock Racing gaan uitstippelen, een ploeg met een jaarbudget van 10 miljoen dollar. Daarna zal hij al fulltime manager aan de slag gaan. De ambitie van Michael Ball, eigenaar van Rock Racing, is duidelijk: binnen vijf jaar uitgroeien tot de grootste ploeg ter wereld. Of de grootste sprinter van een aantal jaar geleden ook de grootste manager is, moet nog blijken.

Lees ook:Cipollini stopt al weer bij Rock Racing
Lees ook:Cipollini wil Bennati en Basso
Lees ook:Balotelli wil voor Italië uitkomen
Lees ook:Kaká ruilt AC Milan voor Real Madrid
Lees ook:Italiaanse immigrant: ‘Wij moesten ons aanpassen aan de Limburgers, niet andersom’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.