De duizendste van Maldini

www.footballpictures.net)Afgelopen zondag speelde Paolo Maldini zijn 1.000e professionele voetbalwedstrijd. De 39e jarige voetballer speelde die dag met AC Milaan tegen Parma. AC Milaan is de enige voetbalclub waarvoor Maldini ooit speelde. De 1.000 wedstrijden heeft hij echter niet alleen voor zijn club gespeeld. 861 wedstrijden speelde hij voor zijn club, 126 voor het Italiaans elftal, 12 voor Jong-Italië en 1 voor het Olympische elftal.

Met zijn 126 interlands is Maldini recordhouder van Italië. Het meest recente grote succes van Italië maakte hij overigens niet meer mee als speler. Toen twee jaar geleden zijn land wereldkampioen werd, zat hij – op eigen verzoek – niet bij de selectie. In 1994 bereikte hij wel al de WK-finale, en in 2000 de EK-finale. Maar beide finales verloor zijn land. Meer succes had hij met AC Milan. Hij werd 7 keer Italiaanse kampioen en vijf keer Europees kampioen. Ook won hij driemaal de wereldbeker.

Paolo Maldini is de zoon van Cesare Maldini, die in de jaren zestig voor AC Milan speelde en in 1963 de Euro Cup 1 won. Ook de zoon van Paolo speelt al voor deze Italiaanse grootmacht, bij de jeugd. Al is Christian pas elf jaar, de club heeft al laten weten om het shirt met rugnummer 3 voor hem te reserveren.

 

Lees ook:Laatste Champions League-wedstrijd Maldini
Lees ook:Paolo Maldini wil carrière afsluiten in blauw shirt
Lees ook:Inter Milan kampioen na nederlaag AC Milan
Lees ook:Berlusconi wil ‘zoon’ Sjevtsjenko terug
Lees ook:Milan raakt aansluiting met top kwijt

0 reacties op “De duizendste van Maldini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.