Italiaanse topcoach naar Ierland

Italiaanse coaches lijken steeds meer op Nederlandse coaches: ze zijn populair over de grens. Nadat Fabio Capello bondscoach werd van Engeland, is nu Giovanni Trapattoni de bondscoach van Ierland. Hij neemt Marco Tardelli mee.

 

ispeakfootball.eu)

Trapattoni is momenteel technisch directeur van Red Bull Salzburg. Eerder had de Italiaan beroemde clubs als AC Milan, Internazionale, Juventus en Bayern München onder zijn leiding. En niet zonder succes: hij won in totaal negen landstitels, één Europa Cup 1, één Europa Cup II, drie UEFA-cups, één supercup en twee Italiaanse bekers.

   De Italiaanse succescoach was ook al bondscoach van Italië, van 1990 tot en met 1994. Zowel tijdens het WK 2002 als tijdens het EK 2004 werd hij in de achtste finale uitgeschakeld. Als bondscoach van Ierland moet hij nu opnemen tegen zijn oude broodheer: Ierland en Italië zitten in de zelfde Kwalificatiepoule. Andere ploegen in deze poule zijn Bulgarije, Cyprus, Georgië en Montenegro. Voor het komende EK in Oostenrijk/Zwitserland wist Ierland zich niet te plaatsen.  

Lees ook:Ierland speelt met verzwakte middenlinie tegen Italië
Lees ook:Voetbal: Italië wint zonder te spelen
Lees ook:Sacchi: ‘Italië is uit vorm en te oud’
Lees ook:Cannavaro: ‘Italië kan veel beter’
Lees ook:Grosso niet met Italië naar Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.