Italië op de reservebank voor EK 2012

Er bestaat een kleine kans dat het Europees Kampioenschap Voetballen van 2012 in Italië gehouden wordt, meldt Goal.com. Het toernooi is dan wel toegewezen aan Polen en Oekraïne, maar de twee landen krijgen die organisatie niet rond. Als dat over zes maanden nog niet het geval is, dan mag Italië het wellicht doen. Het land heeft zich in ieder geval aangeboden als reserve-organisator.

Polen en Oekraïne hebben van de UEFA zes maanden de tijd gekregen om alles eindelijk rond te krijgen. Lukt dat niet, dan hebben ze pech, en is de race heropend. "Ik hoop dat Oekraïne en Polen hun kans benutten, maar als er problemen ontstaan, dan is de race heropend", aldus Giancarlo Abete, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond op Radio Rai. De voetbalbond zal er dan wel voor moeten zorgen dat de stadions gerenoveerd worden. Maar volgens Abete moet dat gaan lukken.

Lees ook:Italië stelt zich kandidaat voor EK 2016
Lees ook:Totti blijft welkom bij nationale ploeg
Lees ook:Een bijzondere dag voor Alonso
Lees ook:Italië uitgeschakeld op EK futsal
Lees ook:Berlusconi zet stop op salarissen profvoetballers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.