Internazionale wint weer dankzij scheidsrechter

Nieuws is het niet meer dat Internazionale wint. De koploper won uit met 2-0 van Catania, en staat 8 punten voor op AS Roma. De Milanezen wonnen met pover voetbal, maar dat is ook niet zo verrassend. En dat de scheidsrechter de voetbalclub leek te helpen, verbaast ook weinig Italianen meer.

De eerste goal van Internazionale – door Esteban Cambiasso – werd gescoord in buitenspelpositie. Het is al de zoveelste keer dit seizoen dat de club uit Milaan profiteert van arbitrale dwalingen. Uit een onderzoek van Osservatorio sugli Errori Arbitrali nel Calcio blijkt dat Internazionale al zes punten teveel heeft gewonnen. Juventus zou juist door foute scheidsrechterlijke beslissingen dertien punten te weinig hebben, zo meldt VI.nl. Het Osservatorio sugli Errori Arbitrali nel Calcio is een onafhankelijke instantie die onderzoek doet naar arbitrale fouten.

Dat clubs profiteren van scheidsrechters is niets nieuws in Italië. In 2004 kwam aan het licht dat de toenmalige Sportief Directeur Luciano Moggi in een aantal jaren een netwerk van invloedrijke personen had opgebouwd, waardoor hij elke wedstrijd in de Serie A kon beïnvloeden. Sleutelposities hierin bekleedden de scheidsrechters. Dat Juventus nu juist het grootste slachtoffer is van de beslissingen van scheidsrechters, betekent dat er wel het een en ander veranderd is. Maar niet noodzakelijkerwijs ten goede.

Lees ook:Palermo pakt punt tegen Internazionale
Lees ook:Juventus lijdt puntverlies in Genoa
Lees ook:Vandaag beslissende duels in Italië en Spanje
Lees ook:Inter aan kop na winst op Atalanta
Lees ook:Lippi maakt Italiaanse voorselectie bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.