Italië niet gediend van bekeringspogingen Kadhafi

Young women for a meeting with Libyan leader Muammar Gaddafi in Rome  Photo REUTERS

De Libische leider Kadhafi probeerde enkele honderden Italiaanse schoonheden tot de islam te bekeren.

“Wat zou er gebeuren als een Europees staatshoofd naar Libië of een ander islamitisch land zou reizen en daar iedereen zou uitnodigen om zich te bekeren tot het christendom?”, vroeg de krant Il Messagero zich (terecht) af.

Kadhafi nodigt jonge vrouwen uit

Aanleiding voor de ophef in Italië is het jongste bezoek van de Libische leider Kadhafi – het vierde in ruim een jaar. Hij nodigde zondagavond en gisteren enkele honderden jonge Italiaanse vrouwen uit voor een lezing van hemzelf over de islam; de meisjes waren geselecteerd door een modellenbureau en hadden een kleine som geld (80 euro) gekregen om te komen luisteren. Kadhafi gaf de schoonheden de raad om zich te bekeren tot de islam en deed hen elk een koran cadeau.

‘Voor ons was het erg vervelend. Kadhafi wist blijkbaar niet dat we betaald waren om daar te zijn, anders had hij ons nooit willen ontmoeten’, verklaarde een 25-jarige Italiaanse aan La Repubblica. Drie meisjes zouden zich ter plekke bekeerd hebben.

Berlusconi krijgt wind van voren

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi krijgt de wind van voren. ‘Het nationaal belang rechtvaardigt niet dat men zoveel groteske clowneske nummertjes verwelkomt’, schreef La Stampa in een commentaar. Felice Belisario, een senator van de oppositiepartij Italië van de Waarden, verwoordde het zo: ‘Berlusconi is altijd de eerste om te zeggen dat hij katholiek is, behalve wanneer hij onze christelijke wortels afkapt in ruil voor zakendeals’.

Twee jaar geleden ondertekenden Berlusconi en Kadhafi een akkoord waarin een punt werd gezet achter de disputen over het kolonialisme en de twee landen besloten te gaan samenwerken. Italië beloofde 3,9 miljard euro aan compensaties voor de koloniale overheersing tussen 1911 en 1943, in ruil ging Libië werk maken van een betere beveiliging van zijn kusten om illegale migratie richting Italië tegen te gaan.

Berlusconi en Kadhafi vierden gisteravond samen de tweede verjaardag van hun akkoord uit 2008. Amnesty International had de Italiaanse premier gevraagd om ook te praten over de zware schendingen van de mensenrechten in Libië.

Bron: De Standaard

Lees ook:Libische leider wil mooie Italiaanse meisjes bekeren tot Islam
Lees ook:Berlusconi verwelkomt leider Libië
Lees ook:Kadaffi plaagt Berlusconi
Lees ook:Berlusconi wil mooie vrouwen in partij
Lees ook:Libië neemt wraak voor ministerspost Calderoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.