Europese kritiek op Italië over migranten

photo-immigratiItalië behandelt migranten niet alleraardigst, hier is het land al vaker van beschuldigd. De Raad van Europa geeft de laars wederom kritiek over de schending van de rechten van migranten die in bootjes proberen Europa te bereiken.

De Italiaanse marine brengt migranten nu naar Libië, maar het marinepersoneel moet ze de kans geven om asiel aan te vragen. Dat staat in een rapport van het comité tegen martelingen, dat woensdag verscheen. Bij een werkbezoek zagen waarnemers dat de migranten geen kans kregen om asiel aan te vragen. Dit meldt De Telegraaf.

Volgens het rapport kan Libië niet beschouwd worden als een veilig land in termen van mensenrechten en vluchtelingenrecht. „De situatie van personen die gearresteerd en vastgehouden zijn in Libië, toont aan dat de personen die naar Libië zijn gebracht, het gevaar lopen op mishandeling”, aldus het rapport.

De Italiaanse overheid zegt in een reactie dat geen enkele migrant om asiel heeft gevraagd toen ze naar Libië werden gebracht. Aan boord van de Italiaanse schepen zou Engels- en Franssprekend personeel klaarstaan om eventuele asielverzoeken te noteren. Als iemand een verzoek had gedaan, zou die direct naar het Italiaanse vasteland zijn gebracht, aldus de Italiaanse overheid.

Lees ook:Italië schendt rechten met ‘terugstuurbeleid’
Lees ook:Kom naar Italië, kost en inwoning gegarandeerd!
Lees ook:Italië stuurt migranten terug naar Libië
Lees ook:Gedeporteerde vluchtelingen smeken Italië om hulp
Lees ook:Italiaanse homo’s vluchten het land uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.