Homo-huwelijk in Italië blijft potdicht

matrimoniogaymaineHet Constitutioneel Hof van Italië is tot de conclusie gekomen dat de bestaande huwelijkswetgeving niet discriminerend is voor paren van gelijk geslacht, ook al kunnen ze niet met elkaar in het huwelijk treden.

De zaak was aangespannen door een aantal vriendenstellen dat door de burgerlijke stand van hun woonplaatsen Venetië en Trento werd geweigerd toen ze in ondertrouw wilden gaan. De ambtenaren beriepen zich daarbij op het Burgerlijk Wetboek waarin staat dat het huwelijk wordt voorbehouden aan een man en een vrouw.

De advocaten van de klagers vonden dat er sprake was van een schending van het gelijkheidsbeginsel en een onredelijke discriminatie en stapten naar het Constitutioneel Hof omdat grondrechten in het geding zouden zijn.

Deze rechtsinstantie gaf hen ongelijk. De zaak leidde tot veel commotie in Italië. Overal waren er manifestaties van homo-activisten en uiteraard bemoeide ook het Vaticaan zich ermee. (GK.nl)

Lees ook:Italiaanse rechter beslist over homohuwelijk
Lees ook:Geen onderzoek naar moord op Mussolini
Lees ook:Overschot advocaten in Milaan
Lees ook:Vrouw Berlusconi wil echt scheiden
Lees ook:Italiaanse man woont altijd thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.