Italië krijgt er 21 provincies bij

itaDe Telegraaf meldt dat Italië er 21 nieuwe provincies bij, ondanks de belofte van premier Silvio Berlusconi om het openbaar bestuur te vereenvoudigen.

De momenteel 110 provincies van Italië zijn een bestuurslaag tussen de twintig regio’s en de 8095 gemeentes. Veel Italianen weten niet wat de provincies doen en vinden het maar een nutteloze bestuurslaag, die er vooral toe dient om baantjes te creëren voor politici.

Er zijn al duizenden handtekeningen ingezameld voor de afschaffing van de provincies en Berlusconi stelde na zijn herverkiezing in 2008 een minister van Administratieve Vereenvoudiging aan. Die bracht het aantal provincies niet terug, maar creëerde er nieuwe, zoals Ogliastra op Sardinië, met slechts 58.000 inwoners, maar wel compleet met president, gedeputeerden en Provinciale Staten.

De provincies kosten Italië 14 miljard euro per jaar. Over de uitgaven ontstaan soms discussies. Zo gaf de centrumrechtse presidente van de provincie Venetië 9240 euro overheidsgeld uit voor een lamp voor haar kantoor.

Lees ook:Berlusconi verkoopt seksvilla
Lees ook:Franceschini nieuwe oppositieleider Italië
Lees ook:Foggia wil aparte migrantenbus
Lees ook:Berlusconi reageert woedend op uitspraak Hof
Lees ook:Carla Bruni moet dimmen, vindt Sarkozy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.