Berlusconi: ‘Corrupte politici zijn schurken!’

berlusconiPremier Silvio Berlusconi wil, goudeerlijk als hij is, corruptie strenger aanpakken. Vrijdag gaat hij zijn plannen om de wetten tegen corruptie te verscherpen voorstellen in het parlement.

“Wie misdrijven pleegt, mag in geen enkele politieke partij blijven”, sprak Berlusconi. Volgens hem zouden politici tegen wie een proces loopt niet in de kieslijsten mogen opgenomen worden. Berlusconi beschouwt de regionale verkiezingen in maart als een nationaal referendum over het functioneren van de regering.

In Italië lopen er meerdere onderzoeken naar mogelijke corrupte politici en ambtenaren. Zo wordt het hoofd van de Italiaanse civiele bescherming, Guido Bertolaso, verdacht van fraude bij de voorbereiding van de G8-top vorig jaar in Italië. Volgens Berlusconi is fraude door politici “gewoonweg schurkengedrag”.
Rechter

De uitspraak van Berlusconi is op zijn minst opvallend te noemen: zo wordt de premier zelf beschuldigd van corruptie, belastingontduiking en fraude en moest hij zich meermaal voor de rechter verantwoorden. De Kamer van Afgevaardigden nam onlangs een wetsvoorstel aan waardoor Berlusconi het recht heeft om de komende achttien maanden niet voor de rechter te verschijnen als hij daar een goede reden voor heeft. (GvA)

Lees ook:Medewerker Berlusconi van corruptie verdacht
Lees ook:Italië: Escortdames in ruil voor bouwvergunningen
Lees ook:Vonnis Italiaans hof tegen omgekochte advocaat
Lees ook:Stand van zaken lot Berlusconi
Lees ook:Eis 11 jaar cel tegen ‘maffiasenator’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.