Italië ziet Islamitische schoonmakers als bedreiging

lega-nord“Haal die Islamitische schoonmakers uit onze kantoren”. Dit schreef Alessandro Savoi, Lega Nord leider van de provincie Trente, in een brief aan Giovanni Kessler, hoofd van de gemeenteraad.

De Italiaanse anti-immigratie partij Lega Nord gelooft dat Islamitische schoonmakers een gevaar vormen voor de veiligheid en beter ontslagen kunnen worden. Savoi, wiens partij berucht is om de anti-Moslim acties, noemde de Islamitische schoonmakers een bedreiging voor de veiligheid. “Er ligt gevoelige informatie op onze bureaus en ze kunnen overal bij”. Hij stelde Kessler voor om het bedrijf dat hen schoonmakers leverde te vervangen door een bedrijf dat geen moslims in dienst had.

De Lega Nord wordt wereldwijd bekritiseerd van racisme. De verkiezingscampagne van de partij kenmerkt zich door het inspelen op kwesties als immigratie, criminaliteit en economische en culturele angst voor immigratie. De partij profileert zich als de verdediger van Italië’s christelijke wortels en begon met de nieuwe regering in 2008 haar missie door een moskee in Verona ten gronde te brengen.

Vorig jaar september stopte de Lega Nord nog met succes de bouw van een moskee in Bologna. De anti-immigratie partij heeft ook een wetsvoorstel ingediend om, net als in Zwitserland, de bouw van minaretten in het land te verbieden. Italië telt zo’n 1,2 miljoen moslims.

Bron: Islamonline.net

Lees ook:Italië plaatst moskeeën in kerststallen
Lees ook:Milaan verjaagt biddende moslims voor Duomo
Lees ook:Italië wil geen allochtonenscholen
Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord
Lees ook:Moslims mogen niet in kerken bidden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.