Italië wil wereldwijd moratorium op abortus

De Italiaanse regering moet zich op grond van een besluit van het Huis van Afgevaardigden bij de VN inzetten voor een moratorium op abortus.

De initiatiefnemer, de katholieke politicus Rocco Buttiglione, zei tegen Radio Vaticaan dat het hem er vooral om ging abortus in veel landen van het zuiden tegen te gaan. Letterlijk zei Buttiglione: “Bij ons in de rijke landen van het westen, in Italië, in Duitsland, in Frankrijk, in de VS, is er nog altijd sprake van een strijd tussen ‘pro-choice’ (keuzevrijheid) en ‘pro-life’ (bescherming van het leven).

Maar ondertussen is in de hele wereld een andere beweging tot stand gekomen, die zich tegen de keuzevrijheid van de vrouw en tegen het leven van het kind verzet. In veel landen mogen vrouwen geen tweede kind krijgen. De abortus van het tweede kind is bijna wet en vrouwen zijn gedwongen zich te laten aborteren.”

“Is het niet mogelijk,” vroeg de politicus zich af, “dat wij ons allen, of we nu pro-choice of pro-life zijn, aaneensluiten om de vrijheid van de vrouw en het leven van het kind tegelijk te beschermen?” Het door Buttiglione aangesneden probleem doet zich onder meer voor in China (waar een een-kindpolitiek gevoerd wordt) en in mindere mate in Vietnam (twee kind politiek).

In India worden vrouwen die zwanger zijn van een meisje, sociaal zwaar onder druk gezet om zich te laten aborteren.

Bron: Katholieknieuwsblad.nl, 21 juli 2009

Lees ook:Abortus zorgt voor onrust in Italië
Lees ook:Baby Italië leeft nog twee dagen na abortus
Lees ook:Italië beloont vrouwen die geen abortus ondergaan
Lees ook:Vaticaan: “Artsen verschuiven gewetenskwestie”
Lees ook:Minder dan één op twee Italiaanse vrouwen werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.