‘Red Berlusconi’-wet tegen ‘kankergezwel’

www.en.nl/en)Altijd leuk met Silvio Berlusconi als premier. Dan gebeurt er ten minste wat. Zoals rechtszaken omtrent corruptie en zo. En een reactie van politieke vriendjes daarop. De Italiaanse senaat heeft zelfs een wet aangenomen waardoor de premier gered worden. Om het te doen lijken alsof het niet alleen om het redden van de premier gaat, worden door deze wet 100.000 rechtszaken een jaar stilgelegd. Om het nog spannender te maken, vergelijkt Berlusconi de justitie met een 'kankergezwel'.

Natuurlijk ontkent Berlusconi alles. Maar hij is er wel blij mee dat de senaat voor dit wetsvoorstel heeft gestemd. De premier wordt er van verdacht zijn ex-advocaat Mills te hebben omgekocht voor 600.000 dollar in ruil voor valse getuigen. Berlusconi wilde dat zijn zaak opgeschort zou worden, maar rechter Nicoletta Gandus heeft hiertegen uitgesproken. Maar goed, dan zijn er altijd nog de vriendjes uit de senaat.

Berlusconi niet zich ondertussen niet onbetuigd. Kort nadat de Senaat het wetsvoorstel had aangenomen, noemde de premier de rechterlijke macht in zijn land 'een kankergezwel'. Hij beklaagde zich over de manier waarop de justitie hem de laatste veertien jaar – vanaf het moment dat hij in de politiek zit – achtervolgt.

Lees ook:Italiaanse senaat akkoord met ‘pro-Berlusconiwet’
Lees ook:Berlusconi reageert woedend op uitspraak Hof
Lees ook:Berlusconi roept op tot samenwerking
Lees ook:Stand van zaken lot Berlusconi
Lees ook:Historisch gesprek Berlusconi met oppositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.