Historisch gesprek Berlusconi met oppositie

www.lodiceimma.com)Premier Silvio Berlusconi heeft geschiedenis geschreven door zijn politieke rivaal Walter Veltoni uit te nodigen voor een gesprek over institutionele hervormingen. Nog nooit eerder heeft een premier dat gedaan. Tijdens de verkiezingen van 13 en 14 april versloeg Berlusconi zijn opponent Walter Veltroni nog ruim, maar dat wil niet zeggen dat Berlusconi de steun van Veltroni niet kan gebruiken. De twee werden het vorige week eens over allerlei hervormingen. Zo zal de regeringsleider meer macht krijgen, wordt het aantal parlementsleden verminderd en de rol van de senaat beperkt.Overigens heeft dezelfde Senaat op bijna hetzelfde moment de regering van Berlusconi haar vertrouwen gegeven. Dat gebeurde nadat Berlusconi de Senaat verzoenend toesprak. Hij vroeg een gemeenschappelijke inspanning om het land opnieuw op het rechte pad te krijgen. Hij zei dat hij een dialoog wenste met de oppositie. Niet veel later werd zijn verzoek al verhoord, en praatte hij met Veltroni.

Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Exit-polls: Berlusconi winnaar verkiezingen!
Lees ook:Berlusconi wint ruim dankzij Lega Nord
Lees ook:Vertrouwen Italiaanse consument stijgt
Lees ook:‘Red Berlusconi’-wet tegen ‘kankergezwel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.