Berlusconi: te veel vrouwen in Spaanse regering

AFP)In de zoveelste aflevering van 'Berlusconi maakt vrienden (not!)' is het nu de beurt aan de Spanjaarden, die geschoffeerd werden door de toekomstige Italiaanse premier. Want wat had Silvio nu weer gezegd? Hij vond dat het Spaanse kabinet met negen vrouwen en acht mannen 'te roze' was. En dat viel niet goed in Madrid.

Al eerder had Berlusconi gezegd dat hij niet te veel vrouwelijke ministers wilde. En als er al vrouwelijke ministers aangesteld zouden worden, moesten ze vooral knap zijn en zou hun functie niet al te moeilijk zijn. En nu heeft hij weer een opmerking over vrouwelijke ministers. Spanje reageerde ontstemd. Zelfs de conservatieve premier van de regio Madrid, Esperanza Aguirre, was kwaad. De beslissing van premier Zapareto om zoveel vrouwen in de regering op te nemen, was juist één van zijn beste beslissingen.

Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Beëdiging Berlusconi III
Lees ook:De mooiste minister van de wereld
Lees ook:Vrouwelijke ministers? Als ze maar mooi zijn (aldus Berlusconi)
Lees ook:Berlusconi’s grootste wens: Israël bij de EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.