Veltroni feliciteert Berlusconi

img.thesun.co.uk)
De centrumlinkse Walter Veltroni heeft de centrumrechtse Silvio Berlusconi gefeliciteerd met zijn overwinning. Dat gebeurde nog voordat alle stemmen werden geteld. Maar Veltroni verwacht blijkbaar niet meer dat hij de multimiljonair voorbij zou streven, hoe klein het verschil ook is.

Zowel in het huis van afgevaardigden (te vergelijken met onze tweede kamer) als in de senaat (eerste kamer) behaalde de rechtse coalitie van Berlusconi de meerderheid. Door zijn zege gaat Berlusconi nu voor de 3e keer regeren. Eerder leidde hij al in 1994 en 2001 een kabinet. Deze kabinetten waren niet geweldig succesvol. Ook toen wilde hij wat doen aan de verregaande bureaucratie en tegen de kwakkelende economie. Veel Italianen twijfelen of hij dat nu wel voor elkaar krijgt. Maar deze twijfel belette de Italianen niet om toch op hem te stemmen.

In totaal brachten 47 miljoen Italianen hun stem uit. Dat is een opkomst van 82%, 2% minder dan bij de verkiezingen van 2006, maar nog altijd veel meer dan tijdens verkiezingen in bijvoorbeeld Nederland of de Verenigde Staten.

Lees ook:Italianen naar de stembus
Lees ook:Berlusconi wint ruim dankzij Lega Nord
Lees ook:Berlusconi staat voor in de peilingen
Lees ook:Exit-polls: Berlusconi winnaar verkiezingen!
Lees ook:Verkiezingscampagnes gestart

0 reacties op “Veltroni feliciteert Berlusconi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.