Vakbond prefereert bankroet Alitalia boven plannen Air France-KLM

http://gallery.panorama.it)Lijkt er dan nu al een einde aan de Alitaliasoap gekomen? Zelfs al voor de Italiaanse verkiezingen van 13 en 14 april? Het leek goed te gaan, maar het heeft er nu alle schijn van dat het fout gaat voor Air France-KLM nu de vakbonden een nieuw voorstel hebben verworpen. De vakbond Anpac liet zelfs weten desnoods Alitalia bankroet te laten gaan. Alles beter dan instemmen met de plannen van Air France-KLM.Erg veel leek er ook niet veel veranderd in dit plan. De Frans-Nederlandse combinatie wilde dan wel zorgen voor een beter sociaal plan, maar de overname bleef ten koste gaan van 2.100 arbeidsplaatsen. En dat pikken de vakbonden niet. "Ik zie weinig kans op vooruitgang", sprak Marco Veneziani van de vakbond UIL nog eufemistisch. Maar Fabio Berti van de vakbond Anpac was veel stelliger. Of de keuze voor een bankroet boven het instemmen met het plan een goede is, valt nog te bezien. Bij bankroet zullen er veel meer ontslagen vallen. Maar wie weet komen nu toch de Italiaanse investeerders over de brug. Of haalt Silvio Berlusconi nog een konijn uit zijn hoge hoed? Deze soap wordt hoe dan ook nog even vervolgd.

Lees ook:Alitalia-soap duurt nog maanden
Lees ook:Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM
Lees ook:Vakbonden willen weer onderhandelen met Air France-KLM
Lees ook:Bestuur Alitatlia in gesprek met vakbonden
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.