Waines: psycho Blues, Siciliaanse nachten en mini pizza’s

waines stuZe klinken modern, maar hebben stevige roots in de southern and blues rock uit de jaren zeventig. Waines, een authentiek trio uit Palermo.

Het begint al met een opmerkelijk detail over de bandsamenstelling: Waines heeft ervoor gekozen om zonder bassist te spelen. De reden hiervan is dat de bandleden geen van allen bas konden spelen, alleen wilden ze niets veranderen aan de huidige line up.

De bandnaam en titel van het album zijn ontleend aan de naam van een Siciliaan die midden in de nacht mini pizza’s verkoopt op de straten van Palermo. Waines is goed bevriend met de pizzaverkoper en zegt zich als band te kunnen identificeren met verfijnde, smakelijke mini pizza’s. De band bestaat uit Fabio Rizzo (vocals/guitar), Roberto Cammarata (guitar/backing vocals) en Ferdinando Piccoli (drums).

Waines heeft in Italië inmiddels een cultstatus bereikt. De video clips ‘Let me be’ en ‘Wooooo’ creëerden een enorme buzz en de band deed diverse Europese shows. De Italiaanse pers omschrijft Waines als “een hybride dynamiet tussen Jon Spencer, Rolling Stones, Black Keys, White Stripes, Beck, AC/DC en Led Zeppelin”. Na het beluisteren van debuutalbum Stu kun je alleen maar concluderen dat het de juiste omschrijving is….

De tracklist van het album Stu, dat vanaf nu ook verkrijgbaar is in de Benelux, bestaat uit de volgende nummers:

1. Flow River Flow
2. Wooooo
3. Let Me Be
4. Have You Heard The News?
5. Server
6. Again
7. Ready To Taxi
8. I’m Northbound, Babe
9. NY Excuse (Soulwax cover)
10. Red Cross Store
11. Stu

Kijk voor meer informatie op www.3waines.org.

Lees ook:Wereldrecord Italiaanse gamers
Lees ook:Eros Ramazzotti krijgt vleugels
Lees ook:Verse pizza uit een machine
Lees ook:Napolitaanse pizza margherita viert 120ste verjaardag
Lees ook:Restaurant ‘De Italiaan’ in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.