Rotterdam voor één dag Venetië aan de Maas

www.engelfriet.net/)Door haar grachten heet Amsterdam in de volksmond ook wel Venetie van het Noorden. En op 30 mei heet Rotterdam Venetië aan de Maas. Niet vanwege allerlei grachten die ze voor een dagje gaan aanleggen, maar vanwege de feestelijke opening van de Rotterdamse Orgeldagen, die van 30 mei tot en met 7 juni plaatsvinden. Deze opening zal plaatsvinden in de Laurenskerk, die de sfeer zal hebben van de San Marco in Venetie van rond 1600. In deze kerk klinken op 30 mei een beiaard, vijf orgels en het nieuwe Trombone Collectief. Dit openingsconcert van de orgeldagen heet dan toepasselijk 'Venetie aan de Maas'.

Lees ook:Slapen met smaak op Sardinië
Lees ook:Twee Nederlanders verdrinken in Italië tijdens canyoning
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt in Italië
Lees ook:Opgaan in de Toscaanse sfeer
Lees ook:Vijf doden vliegtuigcrash Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.