Nooit meer dorst en minder afval in Venetië

farm2.static.flickr.com)Of het nu 30 graden of 40, in Venetië hoeft geen toerist meer honger te hebben. Vanaf deze donderdag kunnen toeristen een kit krijgen met daarin een leeg drinkflesje en een kaart waarop de 122 fonteinen van Venetië staan aangegeven. Het is niet alleen goed voor de toerist, maar vooral goed voor de stad zelf. De Venetiaanse gemeenteraad hoopt dat hierdoor het afvalprobleem van de Lagunestad wordt opgelost. Ieder jaar worden er miljoenen en miljoenen plastic drinkflesjes zomaar op straat gegooid.

Lees ook:Stalen kunst in Venetiaanse kerk
Lees ook:Italië wil gondels als Werelderfgoed
Lees ook:Doe Venetië een plezier en blijf weg
Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Venetiaanse wijnbars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.