Centrum Napels schoon, maar enorm afvalprobleem blijft

arnoweb.blogspot.com)In het centrum van Napels is al het afval weggehaald, en kunnen toeristen weer genieten van de stad. In de voorsteden van Napels is er echter nog niets veranderd. 90.000 ton afval ligt op straat, meldt het NRC Handelsblad. En daar lijkt geen verandering in te komen. Aan de miljoenen tonnen illegaal bedrijfsafval dat in het buitengebied is gestort, wordt al helemaal niets gedaan. Terwijl dit afval veel giftiger en gevaarlijker is.

Speciaal voor het afvalprobleem werd 'Supercommissaris' Gianni De Gennaro aangesteld. Met het afvalvrijmaken van Napels zelf had hij succes. Al is dit wel een succes met een vraagteken. De provisorische stortplaats en de scheidingsfabrieken werken niet volgens de geldende norm voor afvalverwerking. Bovendien gaat het overleg met de wantrouwende bevolking over drie nieuwe vuilstortplaatsen moeizaam. Een nieuwe vuilverbrandingsinstallatie is pas over anderhalf jaar klaar.

En dan is er dat bedrijfsafval, waarvan De Gennaro al aangegeven heeft niet verantwoordelijk te zijn. Elke nacht arriveren de vrachtwagens die illegaal afval storten en verbranden. 'Vurenland' is niet voor niets de naam van dit gebied.

Ondertussen worden de lokale boeren vlakbij het gebied het kind van de rekening. Veel afnemers vrezen dat door het afval de producten vervuild zullen raken. Met als gevolg dat er al 40 procent minder mozzarella en groente is verkocht. De angst voor vervuiling is niet terecht. De boerderijen worden het best gecontroleerd van heel Europa. Helaas voor hen wordt er niet gecontroleerd op het storten van bedrijfsafval.

Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Een geval van kanker per Napolitaanse familie (video)
Lees ook:Toch afval in steengroeve Napels
Lees ook:Berlusconi belooft einde afvalcrisis Napels
Lees ook:Gennaro Cosmo Parlato; alleen die naam al

0 reacties op “Centrum Napels schoon, maar enorm afvalprobleem blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.