Berlusconi wil Italië in 2013 maffiavrij hebben

Cosa-NostraPremier Silvio Berlusconi heeft gezworen de georganiseerde misdaad in zijn land te verslaan in 2013. “De maffia is een ziekelijk fenomeen dat we voor eens en altijd willen overwinnen aan het einde van mijn termijn”.

Berlusconi deed zijn uitlatingen vanuit zijn woning in Milaan, waar hij herstelt van de aanval met een miniatuurbeeldje van 13 december. “Geen enkele regering treedt zo vastberaden en efficiënt op tegen criminele organisaties”, stelde de premier. Volgens Berlusconi arresteert de politie gemiddeld acht maffiosi per dag voor afpersing, wapen- en drugshandel.

Ex-maffioso Gaspare Spatuzza beweerde begin december dat Berlusconi begin jaren negentig connecties had met de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra. De spijtoptant getuigt tegen senator Marcello Dell’Utri, een bondgenoot van Berlusconi. Die werd veroordeeld voor banden met de georganiseerde misdaad, maar de zaak wordt in hoger beroep behandeld.

Berlusconi ontkent de beschuldigingen. Volgens zijn woordvoerder probeert de maffia hem in diskrediet te brengen. (ND)

Lees ook:Berlusconi was maffioso
Lees ook:Berlusconi: ‘Mensen die over maffia schrijven draai ik de nek om’
Lees ook:Maffia profiteert van crisis Italië
Lees ook:Maffiabaas op Sicilië opgepakt
Lees ook:Italië houdt conferentie in strijd tegen maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.