Italiaanse politie geeft maffia Ferrari’s terug

De Italiaanse politie stopt met het rijden in honderden Ferrari’s, Porsche en andere luxe auto’s die bij leden van de maffia in waren beslag genomen. Reden: te duur in onderhoud.

De miami vice-achtige praktijken in Italië houden binnenkort op te bestaan. De luxe auto’s voor de politie waren een stokpaardje van de minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni. Die maakte lekker gebruik van de Italiaanse variant van de ‘pluk-ze-wet’ en nam de stoere wagens van de maffia over. De politie kreeg zo’n duizend Ferrari’s, Porsches, BMW’s en Mercedessen.

Kon de politie de maffiosi eerst nog pesten, nu kunnen de maffiosi op hun beurt in de krant lezen dat de staat zich hun auto’s niet kan permitteren! Niet alleen het onderhoud was te duur, ook waren er tal van bureaucratische problemen doordat de auto’s op naam van stromannen stonden of in het buitenland waren aangemeld.

Volgens een nieuwe circulaire van Maroni geeft de politie alle auto’s met een cylinderinhoud van meer dan 2500 kubieke centimeter terug aan de depots van justitie.

Bron: AGD.nl, 15 augustus 2009

Lees ook:Italië plaagt maffia met vier miljard
Lees ook:Duurste Ferrari ooit geveild in Italië
Lees ook:Italië houdt conferentie in strijd tegen maffia
Lees ook:Maffiafamilie lost verraadster op in zuur
Lees ook:Italiaanse maffia raakt kratermeer kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.