Juristen willen niet op Sicilië werken

Gevaarlijk en ver

Terwijl Sicilië juist meer juristen kan gebruiken in de strijd tegen de maffia, dreigt hier nu een dramatisch tekort aan te ontstaan. Zelfs een bonuspremie voor wie op het eiland wil gaan werken haalde niets uit. Juristen willen gewoon liever niet op het gevaarlijke en afgelegen Sicilië werken.

Slechte condities

De condities waaronder juristen aan de slag zouden moeten zijn slecht. In verschillende kantoren op het eiland kan niet of nauwelijks meer worden gewerkt. Voor de 55 plaatsen die onlangs vrijkwamen op Sicilië, waren er slechts vier gegadigden.

Geen fax

“Het is duidelijk dat de acties tegen de maffia nu een probleem worden”, zegt de officier van justitie Antonio Ingroia in Palermo. “Er zijn enkele jaren geleden hervormingen doorgevoerd door het ministerie waardoor de openbare aanklagers sterk worden benadeeld.” Door bezuinigingen ontbreekt er vaak zelfs een fax of kopieermachine.

Macht hardnekkig

Na arrestaties van diverse maffialeden, waaronder Bernardo Provenzano (2006), is Sicilië nu niet meer zodanig in de greep van de maffia. Dit betekent echter niet dat de macht van de maffia volledig is uitgeschakeld.

Bron: Telegraaf.nl, 14 maart 2009

Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia
Lees ook:Vluchtelingen stranden op Sicilië
Lees ook:Meer dan 400 bootvluchtelingen in Zuid-Sicilië
Lees ook:Italiëweek op Holland Doc 24
Lees ook:Maffiabaas op Sicilië opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.