Ecomaffia wordt groter en groter

www.depers.nl/)De maffia wordt steeds groter in sectoren als landbouw en afvalbeheer. Zo blijkt uit onderzoek van milieuorganisatie Legambiente. Het aantal inbreuken op de milieuwetgeving is in 2007 met 27,3 procent gestegen ten opzichte van 2006. Ook het aantal arrestaties is groter geworden. 22.069 mensen werden in 2007 aangeklaagd, wat een stijging van 9,7 procent betekent.

Veel van de rampen waarmee Italië onlangs te maken kreeg, hebben te maken met de ecomaffia. De bosbranden waarbij in 2007 18 mensen omkwamen, zijn door de maffia veroorzaakt. Ook in het afvalbeheer is de rol van de maffia duidelijk zichtbaar. Er is in 2005 19,7 miljoen ton aan afval verdwenen, ofwel een berg van 2.000 meter hoog. Op deze manier maakt de Napolitaanse maffia flink veel winst. Een relatief nieuw terrein is de landbouw. Daar heeft de ecomaffia al een omzet van 15 miljard euro behaald. Een op de drie Italiaanse boeren heeft al last van de aanwezigheid van deze maffia.

Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Derde Italiaanse jeugd werkloos
Lees ook:Ook een beetje Italië: Pont du Gard
Lees ook:Voeg een maffiaprofiel toe op Facebook
Lees ook:Corruptie Italië gestegen met 229 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.