Maffia ingeschakeld voor meer stemmen?

www.managersonline.nl)Op 13 en 14 april zijn de Italiaanse verkiezingen. Maar Italianen in het buitenland konden tot gisteren stemmen. Bij het uitbrengen van deze stemmen is wellicht fraude gepleegd. Naar goed gebruik zit daar waarschijnlijk de maffia achter. Ten minste, de maffia is gevraagd om voor stemmen te zorgen. Dit zou de Siciliaanse zakenman Aldo Micchiche hebben gedaan, die in Venezuela woont. Hij werd weer op zijn beurt benaderd door een Italiaans parlementslid.

Volgens de krant La Stampa is Micchiche naar de maffiaclan 'Ndrangheta gestapt. Zijn verzoek werd gehonoreerd. De maffia zou gezorgd hebben voor 50.000 stemmen. Van welke partij het parlementslid is, is niet bekend gemaakt. Dat hij probeert via het buitenland stemmen te winnen, is niet zo gek. Er wonen drie miljoen Italianen in het buitenland, toch goed voor twaalf volksvertegenwoordigers en zes senatoren. Ze kunnen een beslissnede stem hebben bij de verkiezingen. Bij de vorige verkiezingen had Romano Prodi al veel te danken aan de buitenlandse stemmen.

Lees ook:Lid Calabrische maffia Pietro Criaco opgepakt
Lees ook:Nog meer succes voor Berlusconi
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia
Lees ook:Veel Italianen in Nederland konden niet stemmen
Lees ook:De meest onderschatte maffia van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.