‘Not made in Italy’

Moka_ExpressEr verschijnen steeds meer berichten in de media over Italiaanse nepproducten. Een steek in het hart van de Italiaan. De Pers journalist Dirk Jacob Nieuwboer schrijft over de Moka Express: die komt niet meer uit Italië.

Je doet wat water in de onderkant, filtertje erin, wat scheppen koffie, draait de bovenkant er voorzichtig op en zet het potje op het vuur. Het ritueel is het mooiste, dat je er ook nog espresso bij krijgt is meegenomen. En als je dan toch ‘zelf’ espresso maakt, doe het dan met een Moka Express. De allereerste, in 1933 uitgevonden door Alfonso Bialetti. En gemaakt door echte Italianen in Omegna, het hart van Italiës huishoudindustrie.

Lees het hele artikel op DePers.nl.

Lees ook:Italië viert Espressodag
Lees ook:Pesto Genovese kan véél beter
Lees ook:Hoe bestel je koffie in Italië?
Lees ook:Pesto alle genovese
Lees ook:Süd-Tirol: culinaire hoogtepunten in berghutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.