Weg met de supermarktbalsamico

Balsamico di CannonauBalsamico di Cannonau

Waarom vijf keer zoveel neertellen voor ‘gewoon azijn’ als je zo’n flesje voor een paar euro in de supermarkt kunt kopen? Omdat de smaak alles overtreffend is en we misschien wat van onze zuinigheid af moeten stappen. Neem de ‘Balsamico di Cannonau’ uit Ogliastra, het gebied met de grootste Cannonau-productie van Sardinië.

Het is tot azijn gefermenteerde most van de Cannonau druif die 5 jaar op hout heeft gerijpt. De kleur is donkerbruin, vol en glanzend. De geur is aanhoudend kruidig, houtachtig en zacht-zuur. De smaak is delicaat, zoetzuur met een vleugje hout. Deze balsamico heeft een zuurgraad van 5% en een dikte van 1,15.

Balsamico di Cannonau, inhoud 250 ml, is te bestellen bij GranSardegna voor € 16.99.

Lees ook:Wat is balsamico eigenlijk?
Lees ook:Balsamico: de Verschrikking en de Verhevene
Lees ook:Italië lanceert nieuwe pitloze druif
Lees ook:Oliodiolivo: Kunst van de Italiaanse smaak
Lees ook:Slapen met smaak op Sardinië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.