Pasta uit Molise

http://www.eurovacanza.com)Voor dit vrijdagmiddagrecept gaan we naar de op een-na-kleinste regio van Italië: Molise. Maar klein of niet, de pasta daar is geweldig. Zoals de Creoli alla Molisana. Aparte naam? Valt wel mee hoor. Creoli is een soort pasta. Maar u kunt ook een andere pasta nemen.

Ook voor dit pastagerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig voor het lekkerste resultaat. En wel: creoli (pasta), 70 gram spek, 1 ui, 1 peperoncino, een teentje knoflook, 50 gram pecorino en 40 gram olijfolie extravergine. En natuurlijk zout en peper naar smaak.

Wat moet je doen? Nou wat denk je? Spek, knoflook, peperoncino (dat is een soort chilipeper) fijnhakken en ze in olijfolie fruiten. Water er bij doen, en dit dan 10 minuten koken op matig vuur. In die tijd kun je mooi de creoli al dente koken. Pasta afgieten, met geraspte pecorino bestrooien en met de saus mengen. En klaar ben je!

Bron: www.italie.nl

Lees ook:Weer eens wat anders uit Calabrië: pasta in plaats van maffia
Lees ook:Pesto alle genovese
Lees ook:Pasta con rucola
Lees ook:Spaghetti met zwarte peper
Lees ook:Pasta Slapa Kanga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.