Afritsbroeken, witte sokken en ontblote bovenlijven

sokken slippersMet ontbloot bovenlijf winkelen of in een echte camping-outfit uit eten gaan. Nederlanders staan in het buitenland helaas niet bekend om hun kledingstijl en goede manieren. HolidayCheck geeft ons wat tips!

Afritsbroeken en witte sokken in sandalen vallen niet erg in de smaak wanneer je bij Italianen gaat eten. Daarbij staat er vaak pasta op het menu. Het ergste wat je kunt doen is spaghetti in stukjes snijden, omdat het zo moeilijk zou zijn de slierten op je vork te rollen. Oefen hier desnoods van tevoren op!

De wijn wordt meestal ingeschonken door de gastheer. Italianen vinden het onbeleefd als vrouwen wijn inschenken. Hoewel Italianen dagelijks wijn consumeren bij het eten, drinken ze zelden een stevig flesje weg. Zij drinken wijn eerder voor de smaak, dan voor het effect. Zelf geen trek meer in wijn? Laat je wijnglas dan vol.

Verder is het tijdens sociale bijeenkomsten het gebruikelijk dat iedereen door elkaar heen praat. Alle elegantie ten spijt, als de mobiele telefoon gaat, neemt een Italiaan die op.

Lees ook:Alcoholverbod voor minderjarigen Milaan
Lees ook:Hoe bestel je koffie in Italië?
Lees ook:Kom de zomer door met Italiaanse Spritz Aperol
Lees ook:Te ‘gek’ Italiaans eten in Naarden
Lees ook:Weg met de supermarktbalsamico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.