Opgelet! Italië heeft nieuwe verkeersregels

strisce-pedonaliAls de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden akkoord gaat, gelden er binnenkort in Italië heel wat strengere regels voor wie pas zijn rijbewijs heeft.

De snelheidslimiet, voor deze groep gaat omlaag van 100 naar 90 km/uur op de snelweg en van 90 naar 70 km/uur buiten de bebouwde kom. Geen stoerdoenerij meer. In de tuffende auto op de rechterrijstrook zit voortaan geen bejaarde meer, maar een mooie adonisos!

Er gelden ook nieuwe regels voor fietsers: onder de 14 jaar is voortaan een helm verplicht. En voortaan is het toegestaan om je fiets ook op de stoep te parkeren als er geen zoals fietsenrekken zijn. Degenen die het al jaren deden waren dus in overtreding.

Opmerkelijk is verder dat voetgangers, beter beschermd worden. Voortaan moeten automobilisten wanneer er geen agent of stoplicht aanwezig is, stoppen als voetgangers gebruik maken van het zebrapad. Automobilisten moeten dan voorrang geven, en eventueel zelfs stoppen. Zouden de Napolitanen deze regels ook naleven=

Ook kun je voortaan beter spullen of afval meer uit je stilstaande of rijdende auto gooien. Mocht je gesnapt worden, dan staat je een boete te wachten van 250 tot duizend euro, en je mag de boel zelf opruimen.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Scooterberovingen Italiaanse wijze verminderd
Lees ook:Italiaanse verkeer nog gevaarlijker
Lees ook:Maldini is geen stommerik (en gaat misschien toch door)
Lees ook:Italiaanse grenspolitie ontdekt Afghaanse tiener in koffer
Lees ook:Italiaanse kustplaats verbiedt ‘schaarse kleding’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.