Ryanair stopt met binnenlandse vluchten Italië eind januari

Ryanair cabin crew girls charity calendar 2008De lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd haar binnenlandse vluchten in Italië vanaf eind januari tijdelijk stop te zetten.

Dit heeft te maken met een geschil met de Italiaanse autoriteiten over de identificatie van passagiers. De opschorting van de vluchten vanaf 23 januari heeft betrekking op alle vluchten tussen de tien Italiaanse luchthavens waar Ryanair actief is, luidt het in een persbericht.

De luchtvaartmaatschappij wil zo protesteren tegen een bepaling van 17 november van de Italiaanse luchtvaartautoriteit (Enac), die bepaalt dat Ryanair passagiers moet aanvaarden met een in Italië geldig identiteitsdocument, zoals een werkbewijs, een rijbewijs of een visvergunning. Ryanair wil echter enkel passagiers toelaten die beschikken over een paspoort of identiteitskaart en heeft beroep aangetekend tegen de bepaling. Dat beroep is uitgesteld.

Ryanair-topman Michael O’Leary hekelde het feit dat “maatregelen ingevoerd moeten worden om de veiligheid te verlagen op de binnenlandse vluchten in Italië ten opzichte van de veiligheidsmaatregelen in voege op al onze andere vluchten.”

Lees ook:Ryanair staakt binnenlandse vluchten in Italië
Lees ook:Ryanair opent drie Italiaanse bases
Lees ook:Terminal voor vluchten naar VS en Israel
Lees ook:Pizza wil toch niet meedoen aan de verkiezingen
Lees ook:Italiaanse lucht weer volledig opengesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.