Slang reist mee terug vanuit Italië

Sandra Tiethoff en echtgenoot René kregen de schrik van hun leven toen ze op de terugweg van Italië opeens een slang onder de motorkap vandaan zagen komen.

Het beest bleek 700 kilometer te zijn meegelift onder de motorkap. “Hij keek nieuwsgierig bij ons naar binnen en me recht in de ogen.” Aanvankelijk dacht Sandra, in het dagelijks leven voorlichter bij de politie Twente, dat ze droomde. “Maar toen ik doorkreeg dat het echt was, begon ik te gillen en zetten we de auto aan de kant. Onze grote vraag was natuurlijk wat voor beest het was: giftig of niet?”

Politie lachte

De politie werd erbij gehaald. “De agent lachte, hij dacht dat het om een addertje ging. Of ik een toverfluit bij me had, schamperde hij. Dan zou-ie wel weer tevoorschijn komen. Toen het dier zich echter liet zien, schrok hij zich wezenloos. Maar dat is een echte slang, schreeuwde hij. Er werd een slangenexpert bij gehaald, maar hij kroop alleen maar verder weg. We hebben bijna vier uur op die parkeerplaats gestaan. Uiteindelijk zei de expert dat we maar verder moesten rijden.”

Slang moet mee

“In Duitsland belandden we in een kilometerslange file. En telkens keek het dier even bij ons naar binnen. “We kregen medelijden met hem. Dochtertje Sam en zoontje Boyd vonden het op een gegeven moment zelfs leuk. Boyd wilde de slang wel als huisdier, maar dat zagen we toch niet zo zitten.” Na urenlange fileleed vond de slang het kennelijk welletjes.

“In een van de files kroop hij in de volle lengte over onze voorruit de vrijheid tegemoet. Het dier was toch al snel een kleine anderhalve meter. Nadat ik eerst nog gilde, heb ik toch nog maar snel een foto van hem gemaakt.”

Niet giftig

Volgens Walter Getreuer van reptielenzoo Serpo gaat het om familie van onze inheemse ringslang. “Ze worden dobbelsteen- of dambordslang genoemd. Ze eten vis en kikkers en zijn niet giftig. Leven vaak in of in de buurt van water en zo af en toe komen ze bij ons binnen.

Bron: Telegraaf, 26 augustus 2009

Lees ook:Strijd tegen corruptie wordt politicus fataal
Lees ook:Maffialid heeft krokodil als huisdier
Lees ook:Miljoenenprijs moet wachten voor tripje Italië
Lees ook:Moordende zwerfhonden belegeren Sicilië
Lees ook:Berlusconi belooft einde afvalcrisis Napels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.