Hoe om te gaan met fooien in Italië?

Coperto

De zomervakantie is begonnen. Met de beschikbare travelguides, plattegronden en taalboekjes denken Nederlanders hun zaakjes goed voor elkaar te hebben. Maar hoe moet de vakantieganger omgaan met het geven van fooien in populaire vakantiebestemmingen? Wanneer geef je een fooi en hoeveel? Hotelexpert Hotels.com kent de regels van het geven van een fooi als geen ander en heeft wat tips op een rijtje gezet.

Tips voor het geven van fooi

Wie in Italië het woord Coperto op zijn of haar rekening ziet staan zou in eerste instantie kunnen denken aan een ijscoupe. Het gaat hier echter om een bijkomend bedrag dat apart op de rekening wordt vermeld voor het couvert en het vooraf geserveerde brood. Doordat er al een apart bedrag in rekening wordt gebracht, hoeft de vakantieganger in Italië geen extra fooi te geven. Wanneer men besluit toch een extra tip te geven dan is het in Italië gebruikelijk dit achter te laten op de tafel.

Bron: De Telegraaf, 23 juli 2009

Lees ook:Roemeense betaalt 5.000 belasting voor ontmaagding
Lees ook:Inter toont interesse in Wesley Sneijder
Lees ook:Grootste jackpot uit Italiaanse geschiedenis gewonnen
Lees ook:Welkom bij mijn fascinatie! Welkom bij Italië.blog.nl!
Lees ook:Lezers tips: Goedkoop eten in Rome

Eén reactie op “Hoe om te gaan met fooien in Italië?

  1. Chris Jetten

    Bedankt, goed om te weten. De coperto bedraagt zo te zien steeds 2 à 3 euro pp dus dat komt mooi in de buurt van de 10% fooi die je normaal zou geven. Eventueel wat extra op de tafel als het echt heel goed was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.