Historisch Toscane in weelderig hotel

Relais La Suvera

Cipressen afgetekend tegen de horizon, het klassieke beeld van Toscane. De geschiedenis ingaan van dit paradijs op aarde doe je door te verblijven in het weelderige hotel ‘Relais La Suvera’. Een pauselijke villa met zeven suites, vijf kamers, verbouwde stallen met twee kamers en een boerenhofstede met twee suites. La Suvera beschikt over een restaurant, cocktailbar, spa, zwembad, enotheek en een boetiek. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Terug in de Toscaanse tijd

Op de eerste verdieping van de villa is het La Suvera museum te vinden. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van de villa. De Marchesa Campana zaal, het familiearchief en de bibliotheek zijn ook te bezichtigen. De geschiedenis van het hotel gaat terug tot de Middeleeuwen. La Suvera was toen het verblijf van gravin Ava Matilde dé Franzesi, familie van de Franse koning. De naam La Suvera komt dan ook hoogstwaarschijnlijk van het Franse souveraine (soeverein).

Later werd La Suvera door de Republiek Siena geschonken aan Paus Julius ll (1443-1503). Deze Renaissance-paus, beter bekend als de mecenas van Raffaello en Michelangelo, vertrouwde La Suvera toe aan de vaardige handen van Baldassarre Peruzzi. Peruzzi wist op zijn beurt van de wat sombere, middeleeuwse burcht La Suvera een prachtige Renaissance-villa te maken.

Door huwelijken en overerving kwam La Suvera uiteindelijk in handen van de markies Giuseppe Ricci Paracciani en zijn vrouw prinses Eleonara Massimo. Om de villa te kunnen onderhouden, het cultureel erfgoed zeker te stellen voor de toekomst en anderen ook te laten genieten van de kunst en historie, besloten zij er een luxueus gastenverblijf van te maken. Relais La Suvera is het resultaat.

Inmiddels bestaat La Suvera niet alleen meer uit de oorspronkelijke pauselijke villa. Ook de stallen en een boerenhofstede op het landgoed zijn gerestaureerd en verbouwd tot gastenverblijven. Overal op het landgoed ervaar je de grandeur van de Renaissance. Wie Toscane vanuit dat kunsthistorisch perspectief wil ontdekken, is bij La Suvera aan een wel heel goed adres.

Praktisch

Relais La Suvera
Via La Suvera, Pievescola (SI), Toscane
Vijf sterren
Prijs: vanaf € 350,- voor een tweepersoonskamer
Website: www.lasuvera.it

Bron: De Smaak van Italië, Lasuvera.it

Lees ook:Doden bij busongeluk Franse scholieren in Italië
Lees ook:Italiaanse droom voor Thomas en Sandy nog niet voorbij
Lees ook:Leer Toscane kennen via een spel
Lees ook:Overnachten in een Italiaanse boomhut
Lees ook:Madonna zoekt stekje in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.