Italië in veertien dagen

Cinque Terre

Carol Pucci adviseert

Carol Pucci, reisjournaliste bij de Seattle Times, interviewt regelmatig vakantiegangers en experts op het gebied van reizen. Hieronder vraagt een lezer hoe hij het beste 14 dagen kan doorbrengen in Italië en hoeveel tijd hij aan welke stad moet besteden.

Veertien dagen

Q: Mijn vrouw en ik hebben in mei veertien dagen om door te brengen in Italië. We zouden graag naar Rome, Florence, Sienna, Cinque Terre en als laatste naar Venetië willen gaan, maar we weten niet zeker hoeveel dagen we in welke stad moeten doorbrengen. Waarschijnlijk zullen we beginnen met vier a vijf nachten in Rome, maar niks staat nog vast. Suggesties?

Suggesties

A: Ik weet niet of u per trein op met de auto reist, maar laten we ervan uitgaan dat u per trein reist aangezien al deze bestemmingen op deze manier goed te bereiken zijn.

Florence en Siena

Rome achterlatend, zou je de trein naar Florence kunnen nemen, om er vervolgens drie nachten te verblijven. De namiddag waarin je arriveert en de volgende dag gebruik je om de stad te verkennen en de dag erna breng je een bezoek aan Siena. Je kunt, afhankelijk van je interesses, ook nog een dag extra toevoegen aan Florence.

Cinque Terre

Cinque Terre, vijf dorpjes, is vanaf Florence met de trein binnen 2,5 uur bereikbaar. Hierbij passeer je Pisa. Ik heb zelf enkele dagen doorgebracht in Cinque Terre, maar het ook eens bezocht met een dagtrip vanaf Florence. Het was zelfs mogelijk een korte stop te houden in Pisa en op tijd in Cinque Terre te arriveren voor de lunch en een wandeling voordat we vroeg in de avond weer terukeerden. Maar, het was een lange dag en als je echt geïnteresseerd bent om al deze steden nader te verkennen, raad ik meer tijd aan.

Lucca

Een idee is om Florence te verlaten, Pisa te bezoeken en verder te trekken naar Lucca, een mooi stadje dat bekend staat om haar eten. Het ligt met de trein 30 minuten bij Pisa vandaan. Breng daar een nacht door en ga dan verder naar Cinque Terre voor twee nachten.

Rome en Venetië

Afhankelijk van hoeveel tijd je in Rome doorbrengt, zou je drie a vier nachten over kunnen laten voor Venetië. Dat biedt genoeg tijd om alles te bezichtigen en de sfeer te proeven. Het is een goede plaats om je trip in Italië te beginnen of te eindigen, afhankelijk van of je verder wilt naar de drukte of juist je laatste dagen in alle rust wilt doorbrengen.

Bron: Seattle Times, 22 maart 2009

Lees ook:AutoSlaap Trein ook naar Livorno
Lees ook:Ligurië: romantiek aan de Noord-Italiaanse kust
Lees ook:Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar
Lees ook:Zelfmoordpoging op verkeerde spoor
Lees ook:Turijn: een stad voor lekkerbekken

3 reacties op “Italië in veertien dagen

 1. gek-op-italie

  Mooie samenvatting voor een bezoek aan Italië. Persoonlijk zou ik aanraden om slechts 1 of 2 bestemmingen voluit te bezoeken en later terug te komen voor iets anders. Italië komt toch best tot z’n recht als je er tijd voor neemt…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jenny Theirlynck

  Het is misschien ook een advies meer geschikt voor de Amerikaan die de vraag stelt. Wij kunnen er makkelijker weer even heen. Of wellicht ook voor de mensen met minder geld, die kunnen er dan zoveel mogelijk uithalen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Natascha

  Tja, als je van zo ver komt, heb je geen tijd om aan slow travelling te doen zeker. Maar inderdaad, om het echte Italië te voelen en proeven moet je langer durven op dezelfde plaats blijven.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.