Sorrento verslaat Venetië

Venetië zakt

Volgens de lezers van Tripadvisor is Sorrento in Zuid-Italië de meest romantische bestemming voor paartjes. Hiermee zakt Venetië nog dieper dan zij al deed. Wat heeft Sorrento dat Venetië niet heeft?

Slingerend

De weg naar Sorrento alleen al is adembenemend. Al slingerend rijd je via Vetri langs de vele villa’s, tuinen en door nauwe straatjes. Sorrento ligt in de regio Campania, in de provincie Napels. Het is gelegen op het schiereiland Penisola Sorrentina.

Citroen en wijn

Sorrento was een van de eerste toeristenoorden van Italië. Dit is dan ook een belangrijke bron van inkomsten, naast de citroenplantages, wijnbouw en voedingsmiddelenindustrie. Allemaal dankzij het milde klimaat en de vele bezienswaardigheden in de nabije omgeving: De Amalfitaanse kust, Pompei, Napels en het eiland Capri.

Uitvinder kompas

In Sorrento kun je onder andere de oude scheepswerf uit de 12e eeuw bewonderen en het standbeeld van Flavio Gioia, de uitvinder van het kompas. Ook de kathedraal van de stad is schitterend en ligt boven aan een lange trap, gebouwd in de stijlen Moors, Siciliaans, barok, gotisch en romaans.

Bron: Detelegraaf.nl, NL.wikipedia.org, 4 maart 2009

Lees ook:Sophia Loren ereburger van Sorrento
Lees ook:Prachtige kalender: ‘Verliefd worden in Italië’
Lees ook:Pootje badend door Venetië (video)
Lees ook:Groene pracht in Torcello
Lees ook:Micalò, B&B design hotel in Napels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.