Tip: Hotel Ercoli te Rome

www.travellero.it)Even een zaterdagmiddagtip van een andere soort. Geen bezienswaardigheid ditmaal, maar een hotel. Een sfeervol en leuk tweesterrenhotel te Rome, centraal gelegen en zeer betaalbaar: Hotel Ercoli te Rome.

Vlakbij het Termini treinstation, niet ver van de Via Veneto, op loopafstand van Villa Borghese en eigenlijk ook van het Pantheon en de sfeervolle wijk daaromheen, ligt  het Hotel Ercoli. Het is van buiten een onopvallend hotel. Sterker nog, je loopt er zo voorbij. Want het bordje valt niet echt op. En ook als je eenmaal in het gebouw bent van het hotel, merk je nog niets van een hotel. Dat kan ook niet, want je moet nog even naar boven met de oude lift. Het hotel bevindt zich op de vierde verdieping.

De lift is al een bezienswaardigheid op zich. Echt zo’n gietijzeren lift uit de oude films, piepend en krakend en al. En ook moeilijk sluitend. Als de vorige gebruiker van de lift de deur niet goed heeft dichtgedaan, gaat de lift niet omhoog of naar beneden. En dus moet je lopen. Maar ach, dat is wel zo gezond, en misschien ontmoet je wel een van de Italianen die op de verdiepingen onder of boven het hotel wonen.

Het hotel zelf telt veertien kamers, variërend van eenpersoonskamer tot gezinskamer. De kamers zijn redelijk groot, hebben tv en airconditioning. Het ontbijt is goed, de bediening vriendelijk en de internet is gratis. En de prijs is zeer billijk. Het is moeilijk aan te geven hoe duur het is. Dat hangt er vanaf wanneer je gaat,  wanneer je boekt, en waar je boekt. Hotel Ercoli is te vinden op allerlei hotelsites, waarvan sommige dan weer een actie hebben. Ik heb dit hotel vorig jaar bijvoorbeeld geboekt via www.venere.com. Voor een tweepersoonskamer betaalden we 70 euro.

Hotel Ercoli
Via Collina, 48
00187 Rome
Tel. +39 06.4745454
[email protected]
www.hotelercoli.com

Lees ook:Rome krijgt Europees erg-duur-hotelprimeur
Lees ook:Hotel Galles in Milaan
Lees ook:Micalò, B&B design hotel in Napels
Lees ook:Tip: Naar het Colosseum? Bezoek eerst de Palatijn!
Lees ook:Veel sterren Italiaanse hotels onterecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.