Tip: de scheve torens van Bologna

www.abbbo.it/)Voor deze zaterdagmiddagtip gaan we naar de prachtige stad Bologna. In het centrum van de stad staan twee scheve torens. Minder mooi en minder beroemd dan die ene van Pisa, maar ook heel bijzonder. De beklimming van de hoogste zul je niet snel vergeten. Het uitzicht ook niet.

In de middeleeuwen verrezen er in Bologna bijna 200 torens. Door deze torens konden de rijken zich verdedigen als het volk in oproer kwam. Hoe machtiger een familie was, hoe hoger de toren. Van deze 200 zijn er nog ongeveer 20 over. Waarvan de bekendste de twee op het Piazzi di Porta Ravegnana, aan het einde van de Via Rizzoli, zijn.

www.fit.vutbr.cz)De 'due torri' zijn genoemd naar de families die ze gebouwd hebben. De hoogste is de Aisnelle. Deze is 97 meter hoog, en kan beklommen worden. Je moet dan wel ongeveer 500 treden beklimmen. Het is een aparte en soms duizelingwekkende ervaring, want de Aisnelle staat nogal scheef. Het is dan ook moeilijk je te oriënteren bij deze beklimming. En eenmaal boven houd je je vanzelf wel goed vast.

Vanuit de top valt ook op hoe scheef die andere toren staat, de 48 meter hoge Garisenda. Deze staat maar liefst 3,22 meter uit het lood. Het bovenste gedeelte staat op instorten. Maar goed, dat staat die al een tijdje. Op zich hoef je je dan ook niet te haasten om de twee scheve torens van Bologna te zien. Maar waarom zou je lang wachten op zoiets als dit te zien en te ervaren. Klim ze!

Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië
Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Tip: Mooier dan de toren van Pisa: Santa Maria della Spina
Lees ook:Tip: La Lanterna in Genua
Lees ook:Tip: Lucca zien? Loop er eerst omheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.