Rome heeft de mooiste mensen en de meeste romantiek

Joost Mangnus)Volgens reissite TripAdvisor zijn Venetië en Rome samen met Parijs de meest romantische steden van Europa. Van deze twee Italiaanse steden is Rome het meest geschikt voor vakantieliefdes. Want in de hoofdstad wonen de mooiste mensen van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van TripAdvisor onder 1.100 reizigers naar Europese trekpleisters.

De twee Italiaanse steden komen nog in andere lijstjes voor, maar die zijn minder positief. Rome is samen met Londen en Athene de vuilste stad van Europa (deed Napels niet mee?). De Italiaanse hoofdstad is volgens TripAdvisor ook nog na Londen en Parijs de duurste stad, op de voet gevolgd door Venetië. 

Nou, Venetië kan wel kloppen, maar in Rome zijn veel goedkope en goede hotels, en is het eten betaalbaar. Maar mij heeft TripAdvisor dan ook niets gevraagd. Ook met de beste keuken ben ik het niet eens. Parijs? Nou ja, de Franse keuken is ook erg goed, maar vergeleken met de Italiaanse …

Vooruit, voor de volledigheid: de schoonste stad van Europa is Zürich, het beste nachtleven is te vinden in Londen. En de vervelendste toeristische stad van Europa is Brussel.

Lees ook:17 van 30 EU-steden met vervuilde lucht Italiaans
Lees ook:Het pontje van Venetië
Lees ook:Sorrento verslaat Venetië
Lees ook:Als Venetië verdrinkt gaan we noordwaarts
Lees ook:Italiaanse jongeren: ‘Arrivederci Roma!’

Eén reactie op “Rome heeft de mooiste mensen en de meeste romantiek

  1. Ray

    Ben het er helemaal mee eens! Rome is geweldig romantisch. En dat vindt mijn vriendin ook!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.