Italië slechts 28e in toeristische landenlijst

Joost Mangnus)Als je niet beter zou lezen, zou je zeggen dat 'The World Economic Forum's 2008 Travel and Tourism Competitiveness Report' onzin bevat. Voor dit rapport is onderzocht hoe aantrekkelijk landen voor toeristen zijn. En in plaats van een top 3-notering – met het grootste aantal World Heritage Sites ter wereld – staat Italië op een schamele 28e plaats. Ver achter Zwitserland, Australië, Spanje en Zweden. En ook achter Frankrijk, dat 10e staat, ondanks dat het de meeste bezoekers trekt.

Maar gelukkig, bladeren in het rapport geeft meer duidelijkheid. Het rapport heeft specifiek onderzoek gedaan naar attributen die het aantrekkelijk maken om in de reisindustrie van landen te investeren. Daarin onderscheidt het rapport drie categorieën: regelgeving, infrastructuur en menselijke, culturele en natuurlijke rijkdommen. Kijk, dit biedt duidelijkheid.

Als alleen gekeken wordt naar de rijkdommen, zou Italië veel hoger komen, met al die World Heritage Sites. Maar ja, Italië legt veel beperkingen op aan buitenlands eigendom. Dat is blijkbaar wel heel belangrijk voor het rapport. Wellicht is voor de reisindustrie Zwitserland reuze interessant, maar geef mij maar Italië.

Lees ook:Vakantiegangsters vinden Italianen het mooist
Lees ook:Krijgen Italianen Zwitserse identiteit?
Lees ook:Veel Italianen te arm om de dokter te bezoeken
Lees ook:Süd-Tirol: culinaire hoogtepunten in berghutten
Lees ook:Steeds meer Italianen in greep van maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.