Sneek in de voetsporen van Venetië

www.zeilen.nl)Om nou te zeggen dat Sneek het derde Venetië van het Noorden is (na Amsterdam en Giethoorn) is wat overdreven. Maar de Friese plaats heeft in ieder geval iets wat Amsterdam en Giethoorn niet hebben, en Venetië wel: de ambulanceboot.

In de Noord-Italiaanse stad vaart al jaren een ambulanceboot. Dat moet ook wel, want met de auto kom je daar nergens. In Sneek natuurlijk wel. Maar dat daar toch een ambulanceboot is, komt door de vele watertoeristen en watersporters op de Friese meren, en dan vooral tijdens de Sneekweek en het Skûtsjesilen.

Het initiatief van de boot werd genomen door het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord. De ambulancemederwerkers die met de boot gaan varen, hebben allemaal een vaarbewijs. Hun boot lijkt van binnen veel op een gewone ambulancewagen. Een defibrillator, hartbewakingsapparatuur, medicatie, zuurstofmaskers en andere medische apparatuur ontbreken natuurlijk niet.

De boot kan ook makkelijk zijn voor chronische patiënten die op vakantie zijn in Friesland. Wellicht durven ze nu wel het water op te gaan. Want mocht het mis gaan, dan is de ambulanceboot er zo.

Lees ook:Een Venetiaanse voor het eerst op een boot
Lees ook:Rotterdam voor één dag Venetië aan de Maas
Lees ook:Bestuur Alitatlia in gesprek met vakbonden
Lees ook:Italianen vinden Amsterdam koud en nat
Lees ook:Goed plan: toegangsprijs voor Venetië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.