Altijd al een heilige willen zien?

vatican.va)In 1918 ontving hij zichtbare stigmata (kruiswonden). In 1968 ging hij dood. In 2002 werd hij heilig verklaard. En nu is zijn lichaam opgegraven, eerst voor onderzoek, om later tentoongesteld te worden. Padre Pio blijft Italië bezighouden.

Afgelopen zondag werd het lichaam van Padre Pio in het geheim opgegraven in het Zuid-Italiaanse San Giovanni Rotonde. Zijn kist werd door bisschop Domenico D'Ambrosio van Manfredonia geopend, in het bijzijn van enkele kapucijner monniken en familieleden. Daarna werd het naar een ruimte gebracht voor een conserverende behandeling. Vanaf 24 april zal het lichaam enkele maanden te zien zijn, ter gelegenheid van zijn veertigste sterfdag en zijn negentigste stigmataverschijningsdag.

Padre Pio zou tijdens zijn leven talloze wonderen hebben verricht, en dat altijd in een geur van viooltjes. Door al die wonderen – en omdat hij nog niet zo lang dood is, waardoor er beeldmateriaal van hem is – is de kapucijner pater de populairste heilige van Italië. Jaarlijks komen er al tien miljoen pelgrims naar San Giovanni Rotonde. Als hij straks daar echt te zien is, zal het helemaal druk worden. Volgens de bisschop zullen de bezoekers niet schrikken. Het lichaam is vrijwel intact gebleven.

Maar intact of niet, veel Italianen vinden dat zijn lichaam nooit opgegraven had moeten worden. Dat is heiligschennis ten behoeve van commercie. Er zal zelfs een rechtszaak komen. En dan is er nog de vrees die veel Italianen hebben dat het lichaam niet teruggeplaatst zal worden naar de crypte van het kleine klooster, maar verplaatst zal worden naar de monumentale nieuwe basiliek. Maar waar het lichaam dan ook geplaatst zal worden, het is dan niet te zien. Dus heeft u altijd al een heilige willen aanschouwen? Ga dan snel naar Italië.

Lees ook:Lichaam Padre Pio tentoongesteld
Lees ook:Domus Augusti maakt Rome nog interessanter (als dat al kon)
Lees ook:Bisschop hekelt Ndrangheta-bandieten
Lees ook:Italiaanse priester verdacht van seksueel misbruik
Lees ook:Tip: de mooiste kerk van Napels

4 reacties op “Altijd al een heilige willen zien?

 1. Pieter P.

  Ik geloof er niets van, van die wonderen van Padre Pio. Niets meer dan een toeristenlokker die Padre. En blijkbaar ook na zijn dood. Handige jongens, die Italianen. Stemata … ja, daag.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Chantalle

  Die wonderen … ik twijfel. Het kan best zo zijn. Maar had die man toch laten liggen. Kan echt niet, dat lijk ophalen. Schande!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ron.M

  Als Katholiek geloof ik in de wonderen van pater Pio. Toeristen lokker of niet, mensen die geloven komen er, dat is ook na 150 jaar in Lourdes nog steeds zo.En natuurlijk proberen de lokale overheid daar wat aan te verdienen sterker nog het is hun plicht om al de mensen die komen voedsel en onderdak te bieden. En mbt het opgraven, dat heeft te maken met Heilig verklaring, maar dan moet je katholiek zijn om dat te kunnen begrijpen, en dat bent U beiden niet Pieter P en Chantalle. God Bless

    /   Beantwoorden  / 
 4. M. Sulaiman

  Ik ben moslim en ik geloof ook in wonderen.Echte wonderen hebben niets te maken of je moslim of christen bent. Het is de gelooft overtuiging van iemand. Als je niet gelovig bent en niet in wonderen gelooft dan respecteren wij dat, heeft dan ook respect voor mensen die het wel zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.