Tip: Lucca zien? Loop er eerst omheen

Eén van de hoogtepunten van Toscane is Lucca. In het stadje waant u zich echt nog in de middeleeuwen. Alles is al eeuwen hetzelfde gebleven. Dat kunt u vooral goed zien als u er omheen wandelt. Begin een bezoek aan Lucca dan ook op de stadsmuren, ofwel Le Mura.

Joost Mangnus)De stadsmuren zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Ze dienden als bescherming tegen Florence. De muren zijn nog geheel intact. Daardoor kunt u echt om het stadje wandelen. Het is een heerlijke wandeling, van 4,2 kilometer lang. U kunt genieten van het uitzicht op de paleizen, kerken en pleinen. U ziet bijvoorbeeld de achterkant en de tuin van Palazzo Orsetti en de torens van de Duomo di San Martino, de San Michele in Foro en het Palazzo Guinigi. Op deze laatste toren staan een aantal bomen.

Het is heerlijk om ook even op een van de bankjes te zitten die op de muur staan. De muur is zo breed dat er ruimte is voor allerlei voorzieningen. Zoals een park. Ook kunt u op Le Mura fietsen. Dat gaat een stuk sneller dan wandelen, al is dat voor Lucca geen voordeel. U kunt zo immer minder lang genieten van het bijzondere stadje dat Lucca is.

Lees ook:Tip: Gallipoli in Zuid-Italië
Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië
Lees ook:Tip: de scheve torens van Bologna
Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Italië in veertien dagen

2 reacties op “Tip: Lucca zien? Loop er eerst omheen

  1. Jasper Z.

    Goede tip ja. Inderdaad erg gaaf, die stadsmuur. Prachtige stad overigens Lucca. Mijn favoriet in Toscane.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Netty van Vliet

    Ja we zijn er ook geweest. Fantastisch! Van alle steden is Lucca de mooiste.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.